Община Берковица
 
Община Берковица

 
Рейтинг: 3.00
(1565)
НОВИНИ
ОБЯВИ
Забележителности
Култура
Спорт
АРХИВ
Връзки
Календар

БЛОГ АРХИВ
«« януари 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Изпрати новина За контакти

НОВИНИ 09:00
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Обучения по програмата "Бърз старт"
БЪЛГАРО-СРЪБСКА ТРАНСГРАНИЧНА ПРОГРАМА CCI NO 2007 CB161PO006
ПРОЕКТ: СЪЗДАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННО-КОНСУЛТАТИВНИ ЦЕНТРОВЕ /ИКК/ - БЪРЗ СТАРТ В ГРАДОВЕТЕ БЕРКОВИЦА И НИШ”

От 17 до 25 януари в Берковица се провежда обучение по програмата „Бърз старт”.
Десет човека от Берковица и Ниш ще получат насоки за работа с методиката „Бърз старт” и по този начин самите те ще станат обучители на място. По този начин тези десет човека могат да обучават персонала на конкретно предприятие, така че да се повиши тяхната квалификация и мотивираност и да се оптимизират самите работни процеси в предприятието.
Осве нтеоретичните занимания, бъдещите обучители ще посетят предприятия в област Монтана от различни браншове.
Обучението е част от големия проект „Създаване на Информационно-Консултативни Центрове /ИКК/ - Бърз старт в градовете Берковица и Ниш”. Проектът се реализира по програмата за трансгранично сътрудничество (ТГС) и е на стойност 159 хиляди лева. Предложението е сред спечелените 44 проекта от 166 кандидати за цялата страна. Водеща оганизация е Национална асоциация за икономическа и социална интеграция /НАИСИ/ - София. Партньори по проекта са: Читалище „Иван Вазов 1872” –Берковица и Организация Протекта-Ниш.
Като част от проекта още ще бъдат създадени ИКК центрове „Бърз старт” в гр. Берковица и гр. Ниш, с което ще се постави основа за създаване на мрежа от такива центрове в двете страни. В тях ще се предлагат консултации за заети и безработни лица, които желаят да развиват собствен бизнес. Основната дейност на центровете ще бъде обучение за професионална квалификация на заети и безработни лица по повече от 40 професии/специалности в различни браншове, за които НАИСИ притежава лиценз:
-строителство, заваряване, туризъм, , готвачи, бармани, сервитьори, програмиране, интериорен дизайн, счетоводство, мениджмънт.
След приключването на обучението ще бъдат издавани държавни дипломи.
В рамките на проекта сепроведе проучване на икономическата ситуация в регионите Монтана и Нишава. Бяха проучени и идентифицирани всички икономически и обществени субекти на територията на регионите. На тази база ще бъде изготвен анализ на икономическата и обществена среда в регионите. Резултатите от анализа ще бъдат качени на специално създадена Уеб базирана информационна система, до която ще има достъп цялата общественост.
От проучените фирми ще бъдат подбрани /5 бранша/ предприятия, работниците и служителите ще получат обучение за конкретно работно място по методиката „Бърз старт”.
Планирано е дейностите по проекта да приключат през месец юли 2012 година.
20 Януари 12, 09:00   


0.0689